Բաղադրությունը
- 200 գ ալյուր,
- 1 բաժակ թթվասեր,
- 50 գ կարագ,
- 1 հատ ձու,
- 100 գ շաքարավազ,
- 1 թեյի գդալ փխրեցուցիչ,
- 12 հատ իրիս կոնֆետ:
Պատրաստման եղանակը
Ձուն և շաքարավազը խառնել, ավելացնել թթվասեր ու կրկին խառնել:
Կարագը հալեցնել, ավելացնել զանգվածի մեջ:
Ալյուրը մաղել, փխրեցուցիչի հետ խառնել, կրկին ավելացնել զանգվածի մեջ ու լավ խառնել:
Կեքսերի պատրաստման համար նախատեսված ձևամանի մեջ յուրաքանչյուր խոռոչում 2 գդալ խմոր լցնել (խոռոչի կեսը պետք է կազմի), և իրիս կոնֆետ դնել մեջը, այնպես որ խմորը կոնֆետը ծածկի:
Թխել մոտ 20 րոպե 180 ջերմաստիճանում:
Մատուցելուց առաջ կեքսերի վրա շաքարի փոշի շաղ տալ:
Բարի ախորժակ