Բաղադրություն
Խմոր
- 130 մլ կաթ,
- 300-350 գ ալյուր,
- 100 գ կարագ,
- 1 թեյի գդալ շաքարավազ,
- 1/2 թեյի գդալ աղ,
- 5 գ խմորիչ:
Միջուկ
- 3-4 ատամիկ սխտոր,
- 50-100 գ պանիր,
- կանաչի՝ սոխ և սամիթ:
- 30 գ կարագ:
Պատրաստման եղանակը
Կարագը հալեցնել և թողնել, որ հովանա:
Կաթը լցնել խորը ամանի մեջ, ավելացնել հալեցրած կարագը, շաքարավազը, աղը և խմորիչը ու խառնել:
Ալյուրը մաղել և մաս-մաս ավելացնել կաթով զանգվածի մեջ:
Ստացվում է էլաստիկ և ձեռքերին չկպչող խմոր:
Խմորը ծածկել սննդային տոպրակով և 20 րոպե թողնել, որ հանգստանա սենյակային ջերմաստիճանում:
Կանաչին մանր կտրատել:
Պանիրը քերիչով անցկացնել և խառնել ճզմված սխտորի հետ:
Խմորը գրտնակել, վրան հալեցրած կարագ քսել, կանաչին և պանիրն ու սխտորը շաղ տալ վրան և փաթաթել երշիկի պես:
Խմորի ծայրերը ամուր սեղմել ու 2-3 սմ հաստությամբ կտրատել:
Ջեռոցի ձևամանի հատակին կարագ քսել, և խմորի կտորները շարել վրան: Կտորների վրա դեղնուցով և կաթով զանգված քսել:
Թխել 20-25 րոպե 180 ջերմաստիճանում:
Բորի ախորժակ