Կարտոֆիլային ձողիկներ ախորժելի պանրային միջուկով

Բաղադրությունը

  • 200 գ կարտոֆիլ,
  • 100 գ ալյուր,
  • պինդ պանիր,
  • 150 մլ ձեթ,
  • աղ՝ ըստ ճաշակի:

Պատրաստման եղանակը

Կարտոֆիլը եփել, ճզմել և թողնել, որ հովանա:

Պանիրը քերիչով անցկացնել: Պանրի կեսը, աղը և ալյուրը ավելացնել կարտոֆիլի մեջ, և խմոր ստանալ:

Շրջանաձև գրդնակել խմորը և եռանկյունաձև մասերի բաժանել:

Ամեն մասի ծայրին պանիր դնել և փաթաթել:

Խորը թավայի մեջ առատ ձեթ լցնել և տապակել կարտոֆիլային ձողիկները, մինչև ոսկեգույն երանգ կստանան:

Պատրաստի ձողիկները թղթե անձեռոցիկի վրա դնել, որպեսզի ավելրոդ ձեթը դուրս գա:

Այս ունիվերսալ ուտեստը կարելի է նաև ջեռոցում պատրաստել, իսկ միջուկը կարող եք պատրաստել Ձեր նախընտրած բաղադրիչներով:

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում