Բաղադրությունը
- 500 գ կարտոֆիլ,
- 1 հատ սոխ,
- աղ,
- 1 ճաշի գդալ թթվասեր (ցանկության դեպքում),
- ձեթ:
Պատրաստման եղանակը
Կարտոֆիլի կեղևը մաքրել և քերիչով անցկացնել:
Քերիչով անցկացնել նաև սոխը և ավելացնել կարտոֆիլի վրա: Սա հնարավորություն կտա, որ կարտոֆիլի գույնը չմգանա:
Ցանկության դեպքում կարելի է թթվասեր ավելացնել այս զանգվածի մեջ:
Սոխով և կարտոֆիլով զանգվածը համեմել աղով, լավ խառնել, իսկ հետո մաղով անկացնել, որպեսզի հեղուկը միջից դուրս գա:
Արյունքում մնում է օսլան, դա գդալով լցնել կարտոֆիլով և սոխով խյուսի մեջ:
Խյուսը կոտլետանման ձևավորել և տապակել տաք ձեթի մեջ:
Մատուցել թթվասերով
Բարի ախորժակ