Կախարդական տորթ «Կարպատկա»: Անչափ համեղ և գրավիչ

Տորթ «Կարպատկա»

Բաղադրիչներ

Խմոր

  • 120 գ ջուր
  • 120 գ կաթ
  • 0.5 թեյի գդալ աղ
  • 1 թեյի գդալ շաքարավազ
  • 80 գ կարագ
  • 150 գ ալյուր
  • 4 հատ ձու

Կրեմ

  • 500 մլ կաթ
  • 2 հատ ձու
  • 150 գ շաքարավազ
  • 50 գ եգիպտացորենի օսլա
  • 180 գ կարագ
  • վանիլին

Լրացուցիչ

  • շաքարի փոշի

Պատրաստման եղանակը

1 Թավայի մեջ լցնել ջուր, կաթ, աղ, շաքարավազ, փափուկ կարագ և դնել կրակին:
2 Զանգվածը եփելիս այն անընդհատ խառնել, իսկ հենց սկսի եռալ, միանգամից ավելացնել ողջ ալյուրը ու շարունակել խառնել:
3 Արդյունքում ստացվում է միասեռ զանգված:  Այս զանգվածը վերցնել կրակից և թողնել, որ սառչի:
4 Հենց խմորը հովանա, հատ-հատ ավելացնել ձուն և հարել: Ստացվում է խիտ և կպչուն խմոր:
5 Խմորը բաժանել 2 մասի և լցնել յուղաթղթով ծածկված ձևամանի մեջ (22սմ):
6 Խմորի մակերեսին կարելի է գդալի օգնությամբ անհարթություններ անել:
7 Թխել 180 ջերմաստիճանում մոտ 30 րոպե:
8 Կրեմը պատրաստելու համար նախ հաստ հատակով թավայի մեջ լցնել կաթը և տաքացնել:
9 Այնուհետև ամանի մեջ միավորել ձուն, շաքարավազը և եգիպտացորենի օսլան ու խառնել:
10 Այս զանգվածի մեջ ավելացնել վանիլինը, մաս-մաս ավելացնել նաև կաթի կեսը ու անընդհատ խառնել:
11 Այս ամբողջը լցնել մնացած կաթով թավայի մեջ ու կրկին դնել կրակին՝ անընդհատ խառնելով այնքան, մինչև զանգվածը կսկսի խտանալ: Դրանից հետո կրեմը մի փոքր էլ խառնել ու վերցնել կրակից:
12 Կրեմը ծածկել սննդային տոպրակով և թողնել, որ սառչի:
13 Երբ կրեմը հովանա, դրա մեջ ավելացնել փափուկ կարագ և հարել:
14 Տորթի առաջին շերտին քսել ողջ կրեմը, հավասարաչափ տարածել, և վրան դնել 2-րդ շերտը:
15 Տորթը 3-4 ժամ թողնել սառնարանում:
16 Մատուցելիս վրան շաքարի փոշի շաղ տալ:
Բարի ախորժակ
Կիսվել Facebook-ում