Կաթնաշոռով պատրաստված համեղություն, իսկ մեջն էլ համեղ «գաղտնիք»

Բաղադրությունը

  • 300 գ կաթնաշոռ,
  • 1 հատ ձու,
  • 1 պտղունց աղ,
  • 1-2 ճաշի գդալ շաքարավազ,
  • 10 գ վանիլին,
  • 4-6 ճաշի գդալ ալյուր,
  • 15-20 հատ ազնվամորի:

Պատրաստման եղանակը

Կաթնաշոռի մեջ ավելացնել աղ, ձու և էլեկետրական հարիչով հարել:

Այնուհետև ավելացնել վանիլին, շաքարավազ և ալյուրը՝ մաս-մաս ու խառնել:

Ստացվում է փափուկ կպչուն խմոր:

Խմորը բաժանել 15-20 մասի: Յուրաքանչյուր մասից ձեռքով կամ գրդնակով փոքրիկ լոշիկ բացել, լոշիկի մեջտեղում դնել հատապտուղը, խմորի կողքերը իրար միացնել ու գնդիկ ձևավորել:

Գնդիկները 6-7 րոպե խաշել: Ջրի մեջ մի փոքր աղ լցնել:

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում