Բաղադրությունը
- 200 գ կաթնաշոռ,
- 50 գ պինդ պանիր,
- 2 հատ ձու,
- 50 մլ կաթ,
- 2 ճաշի գդալ ալյուր,
- 1/3 թեյի գդալ սոդա,
- 0.5 ատամիկ սխտոր կամ մի փոքր սխտորի փոշի,
- սամիթ,
- աղ:
Պատրաստման եղանակը
Եթե կաթնաշոռը խոշոր գնդիկներով է, ապա այն անհրաժեշտ է ճզմել՝ ավելացնելով կաթ և սոդա, հակառակ դեպքում այս քայլը կարող եք բաց թողնել:
Սամիթը կտրատել, սխտորը ճզմել կամ քերիչով անցկացնել, պանիրը քերիչով անցկացնել և խառնել կաթնաշոռի հետ:
Այնուհետև ավելացնել աղ, ձու, ալյուր և լավ խառնել:
Ստացված զանգվածը բաժանել 2 մասի:
Թավայի մեջ մի փոքր ձեթ լցնել, լցնել մեր զանգվածի 1-ին մասը, տարածել և տապակել 2 կողմից:
Մնացած մասը ևս նույն կերպ տապակել:
Բարի ախորժակ