Կաթնաշոռային նրբահամ բլիթներ

Կաթնաշոռային բլիթներ
30 րոպե

Բաղադրիչներ

  • 100 գ կաթնաշոռ (9%)
  • 1 հատ ձու
  • 35 գ կարագ
  • 40 գ շաքարավազ
  • +/- 120 գ ալյուր
  • 4 գ փխրեցուցիչ
  • 1 պտղունց սոդա
  • 1 պտղունց աղ
  • վանիլ
  • 100 գ միջուկ (չամիչ, չորացրած բալ, ընկույզ)

Պատրաստման եղանակը

1 Ձուն, շաքարավազը և աղը պատառաքաղով հարել:
2 Ավելացնել փափուկ կարագ և խառնել:
3 Այնուհետև ավելացնել կաթնաշոռը և կրկին խառնել:
4 Ցանկության դեպքում կարելի է ավելացնել վանիլ:
5 Զանգվածի մեջ լցնել միջուկը (չամիչ, չորացրած բալ, ընկույզ), սոդան, փխրեցուցիչը և խառնել:
6 Ալյուրը մաղել և մաս-մաս ավելացնել զանգվածի մեջ՝ զուգահեռաբար խառնելով:
7 Վերջում կարելի է խմորը տրորել ձեռքերով:
8 Խմորից գնդիկներ ձևավորել և դասավորել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի ձևամանի մեջ:
9 Թխել մոտ15 րոպե նախապես մինչև 180 աստիճան տաքացված ջեռոցում:
Կիսվել Facebook-ում