Բաղադրիչներ
500 գ խոզի փափկամիս
2 ձու
1 գլուխ սոխ + 100 մլ եռման ջուր, 1 ճ/գ քացախ, 2 թ/գ շաքարավազ
2 ճ/գ կաթ
1 ճ/գ ալյուր
50 գ ձիթապտուղ
աղ
սև պղպեղ
2 ճ/գ մայոնեզ
համեմ, մաղադանոս
Պատրաստման եղանակը
Խոզի միսը բաժանել շերտերի, ծեծել, ապա միջին երկարությամբ կտրատել, 10 րոպե տապակել, ավելացնել ալյուր, համեմել աղով, սև պղպեղով, սիրելի համեմունքներով, թողնել մինչև պատրաստ լինելը և վերցնել կրակից
Սոխը կիսալուսնաձև կտրատել,ավելացնել ջուր, քացախ, շաքարավազ, լավ խառնել, թողնել 30 րոպե, ապա ջրքամել
2 ձվին ավելացնել կաթ, մի պտղունց աղ, լավ խառնել և նրբաբլիթի պես տապակել: Կտրատել միջին մեծությամբ
Ավելացնել տապակած միսը, մարինացված սոխը, շրջանաձև կտրատած ձիթապտուղ, մայոնեզ և լավ խառնել
Ավելացնել մանրացրած կանաչեղեն և մատուցել )))
Բարի ախորժակ