Խաչապուրի պատրաստելու յուրահատուկ և տարբերվող բաղադրատոմս

Բաղադրիչներ

350 մլ տաք կաթ

8 գ խմորիչ

1 ճ/գ շաքարավազ

1,5 թ/գ աղ

1 ձու

100 գ հալեցրած կարագ

600-700 գ ալյուր

պանիր

Պատրաստման եղանակը

Տաք կաթին ավելացնել խմորիչը, շաքարավազը, աղը, ձուն, հալեցրած կարագը և լավ խառնել

Մաս-մաս ավելացնել ալյուր, խառնել և հունցել

Ծածկել և 1 ժամ թողնել տաք տեղ

Այնուհետև խմորը բաժանել 10 հավասար մասերի և գնդիկներ անել

Յուրաքանչյուր գնդիկը գրտնակել` համապատասխան ընտրված կաղապարի չափին

Կաղապարի ներսը պատել կարագով և խմորե լիստերը տեղափոխել նրա մեջ` յուրաքանչյուրի վրա հալած կարագ քսելով

2-րդ շերտից հետո քերած պանիր լցնել (խմոր+կարագ+խմոր+պանիր և այսպես շարունակ)

Վերջին շերտից հետո կտրտել, թողնել 30 րոպե, ձվի դեղնուց քսել, դնել 180°С տաքացրած ջեռոցում 35-40 րոպե

Համտեսե՛ք, քանի դեռ տաք է)))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում