Բաղադրությունը
- 300գ լոբի (կարմիր կամ սպիտակ),
- 250-300 գ սոխ (ըստ ցանկության) ,
- 3-4 ատամիկ սխտոր,
- 100 գ ընկույզ,
- ձեթ,
- աղ,
- պղպեղ:
Պատրաստման եղանակը
Լոբու վրա ջուր լցնել և այդպես թողնել ամբողջ գիշեր:
Հաջորդ օրը խաշել լոբին, արգանակից մոտ 200 գ պահել: Խաշված լոբին հարել ձեռքի էլեկտրական հարիչով կամ աղալ, և զուգահեռ արգանակից ավելացնել այնքան, որ ցանկալի խտությունը ստացվի:
Սոխարած պատրաստել և ավելացնել հարված լոբու վրա, այնուհետև ավելացնել մանր կտրատված ընկույզը, ճզմված սխտորը, համեմել աղով և պղպեղով և լավ խառնել:
Ընկույզը ցանկալի է նախապես մի փոքր չորացնել թավայի մեջ:
Բարի ախորժակ