Բաղադրությունը
Խմոր
- 170 գ ալյուր,
- 170 գ շաքարավազ,
- 40 գ կարտոֆիլի օսլա,
- 5 հատ ձու,
- 1 թեյի գդալ փխրեցուցիչ,
- 1 հատ լիմոնի ցեդրա:
Կրեմ
- 500 գ թթվասեր,
- 180 գ շաքարի փոշի,
- 0.5 հատ լիմոնի հյութ:
Օշարակ
- 100 գ շաքարավազ,
- 120 մլ ջուր,
- 0.5 հատ լիմոնի հյութ:
Պատրաստման եղանակը
Ձվի սպիտակուցը և դեղնուցը տարանջատել:
Սպիտակուցը հարել միջին արագությամբ, և հենց սկսի փրփրել, աստիճանաբար շաքարավազ ավելացնել: Զանգվածը լավ հարել, մինչև կայուն կդառնա:
Այնուհետև հատ-հատ ավելացնել դեղնուցը՝ զուգահեռաբար հարելով:
Ալյուրը, փխրեցուցիչը և օսլան մաղել, մաս-մաս ավելացնել զանգվածին: Լիմոնից առանձնացնել ցեդրան, լցնել այս զանգվածի մեջ, և ամենը լավ խառնել:
Ձևամանի (24սմ) մեջ յուղաթուղթ փռել, խմորը լցնել մեջը և թխել 180-190 ջերմսատիճանում 30-35 րոպե:
Օշարակը պատրաստելու համար լիմոնի հյութը, շաքարավազը և ջուրը եռացնել, թողնել, որ հովանա:
Խմորը թողնել, որ հովանա և բաժանել 2 հավասար մասի:
Կրեմը պատրաստելու համար անհրաժեշտ է խիտ թթվասեր: Եթե խանութից գնված թթվասերը խիտ չէ, ապա այն կարելի է լցնել կտորի (марля) մեջ և մի քանի ժամ թողնել, որ միջից ավելորդ հեղուկը դուրս գա:
Թթվասերը և շաքարի փոշին հարել կամ խառնել, ավելացնել լիմոնի հյութը և կրկին խառնել:
Տորթը հավաքելու համար յուրաքանչյուր շերտին օշարակ և կրեմ քսել: Ամբողջ տորթը ծածկել կրեմով և զարդարել կոնֆետով կամ ըստ ցանկության:
Գոնե 1 ժամ թողնել, որ կրեմը ներծծվի:
Բարի ախորժակ