Լավաշից պատրաստված համեղ և խրթխրթան նախուտեստ

Բաղադրությունը

  • 1 հատ լավաշ,
  • 2 հատ թթու վարունգ,
  • 350 գ կաղամբ,
  • 1 հատ սոխ,
  • 1 հատ գազար,
  • 1-2 ճաշի գդալ մայոնեզ,
  • 1/2  կապ սամիթ,
  • 1/2 թեյի գդալ աղ,
  • պղպեղ,
  • ձեթ:

Պատրաստման եղանակը

Սոխը մանր կտրատել, և վրան տաք ջուր լցնել(2-3 րոպե):

Կաղամբը, վարունգը և գազարը քերիչով անցկացնել: Դրանց վրա ավելացնել սոխը՝ առանց ջրի, մի փոքր մայոնեզ և լավ խառնել:

Սամիթը մանր կտրատել, լցնել զանգվածի վրա, համեմել աղով և պղպեղով և լավ խառնել:

Լավաշի շերտի վրա լցնել միջուկը, հավասարաչափ տարածել, ցանկության դեպքում տեղ-տեղ մի փոքր մայոնեզ ավելացնել, և լավաշը փաթաթել (ռուլետի պես):

Լավաշը 2 սմ գլանաձև մասերի կտրել և տապակել քիչ ձեթի մեջ:

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում