Լավագույն տորթերից մեկը` արագ և չափազանց համեղ տորթ «Բաունտի»

Բաղադրիչներ

3 ձու

80 գ շաքարավազ

Աղ

30 մլ ձեթ

50 մլ կաթ

80 գ ալյուր + 20 գ կակաո +1 թ/գ փխրեցուցիչ

Կոկոսի խառնուրդի համար`

120 գ շաքարավազ

350 մլ կաթ

140 գ խտացրած կաթ

350-400 գ կոկոսի փաթիլներ

150 գ կարագ

Ջնարակի համար`

100 գ շոկոլադ

100 մլ 36% սերուցք

Կաղապարի չափը` 20 սմ

Պատրաստման եղանակը

3 ձվին ավելացնել 80 գ շաքարավազ, մի պտղունց աղ և 5 րոպե հարել

Ընթացքում ավելացնել ձեթ, 50 մլ կաթ

Ալյուրին ավելացնել կակաո, փխրեցուցիչ, մաս-մաս ավելացնել ձվային զանգվածին և լավ խառնել

Կաղապարի մեջ յուղաթուղթ փռել, ստացված խմորը լցնել, դնել 180°С տաքացրած ջեռոցում 25-30 րոպե

Կոկոսի խառնուրդի պատրաստման համար կաթսայի մեջ 120 գ շաքարավազ լցնել, ավելացնել 350 մլ կաթ, 140 գ խտացրած կաթ և դնել կրակին

Թողնել եռա, ապա ավելացնել 400 գ կոկոսի փաթիլներ: Թողնել ևս 3 րոպե` անընդհատ խառնելով

Վերցնել կրակից, ավելացնել կարագ և լավ խառնել

Բիսկվիթը բաժանել 3 մասի, յուրաքանչյուր շերտը թրջել կաթով, ապա ըստ շերտերի լցնել կոկոսի խոռնուրդը

Ծածկել սննդային պոլիէթիլենով և 3-4 ժամ թողնել սառնարանում

Շոկոլադին ավելացնել սերուցք, գոլորշու վրա հալեցնել և պատել ամբողջ տորթը

Վայելեք )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում