Ամեն մի տնային տնտեսուհի, հավանաբար, ունի այնպիսի թավա, որի վրա շատ համեղ են ստացվում կոտլետները, տապակած կարտոֆիլը և այլ ուտեստներ։
Այսպիսի թավաները, հաճախ ծածկվում են այնպիսի մուրով, որ մաքրելը դառնում է տհաճ և ժամանակատար գործընթաց:
Այս պարզ միջոցը կազատի ձեզ այդ խնդրից։ Ձեզ անհրաժեշտ է խոշոր աղ և կարտոֆիլ:
Թավայի հատակը (կամ ամբողջությամբ) պատեք աղի հաստ շերտով և թողեք 20 րոպե:
Կարտոֆիլը կիսեք և դրանով մաքրեք թավան:
Աղը գործում է որպես հղկող նյութ, իսկ կարտոֆիլի հյութը փափկեցնում է և հեշտությամբ մաքրում մուրը:
Իսկ որ ամենակարևորն է՝ թավայի վրա ոչ մի քերծվածքներ չեն առաջանում:
Լինե՛նք տեղեկացված )))