Բաղադրությունը
- 350 գ ալյուր (10-20 գ էլ խմորի հետ աշխատելու համար),
- 1 թեյի գդալ աղ,
- 2 ճաշի գդալ ձեթ,
- 200 մլ տաք ջուր:
Պատրաստման եղանակը
Տաք ջրի մեջ լցնել աղը, խառնել և ավելացնել ալյուրի վրա:
Այնուհետև ալյուրի վրա ավելացնել ձեթը, և խառնել զանգվածը՝ սկզբում գդալով, իսկ հետո ձեռքով:
Խմորը ձեռքերով լավ տրորել և թողնել, որ հանգստանա մոտ 20-30 րոպե:
Խմորը բաժանել 8 գնդի, գնդերը 10 րոպե ծածկված թողնել և հետո սկսել գրդնակել (15-16 սմ):
Հաստ հատակով թավան լավ տաքացնել, լոշիկը դնել մեջը և երկու կողմից կարմրացնել:
Նախ կարմրացնել մի կողմից, հետո շուռ տալ: Այս ժամանակ լոշիկը կսկսի փքվել, իսկ 3-րդ անգամ շուռ տալիս փքվածությունը կսկսի իջնել:
Բարի ախորժակ