Ինչպե՞ս ոսպով համեղ ուտեստ պատրաստել

Բաղադրությունը

  • 1 բաժակ ոսպ,
  • 2 բաժակ ջուր,
  • 2 հատ գազար,
  • 2 հատ սոխ,
  • 1 հատ բուլղարական պղպեղ,
  • մաղադանոս,
  • աղ,
  • պղպեղ,
  • համեմունքներ,
  • կարմիր քաղցր պղպեղ,
  • ձեթ:

Պատրաստման եղանակը

Ոսպը լվանալ և նախապես գիշերը թրջել:

Սոխը կտրատել, և սոխարած պատրաստել:

Գազարը քերիչով անցկացնել:

Մաղադանոսը մանր կտրատել:

Գազարը և պղպեղը առանձին-առանձին տապակել:

Ոսպի ջուրը դատարկել և թարմ ջուր լցնել: Ավելացնել մաղադանոսը, տապակված գազարը, բիբարը, սոխը, կարմիր և սև պղպեղը, համեմունքները, աղը ու լավ խառնել:

Սկզբում եփել ուժեղ կրակի վրա, իսկ հետո երբ սկսի եռալ, կրակը թուլացնել և պարբերաբար խառնել:

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում