Թխվածք, որի խմորը թխելուց հետո ասես կրեմ լինի

Խնձորով և տանձով թխվածք
1 ժամ 30 րոպե

Բաղադրիչներ

  • 800 գ խնձոր կամ տանձ (կարելի է միայն մեկը)
  • 100 գ կաթ
  • 30 գ հալեցրած կարագ
  • 70 գ ալյուր
  • 1 թեյի գդալ փխրեցուցիչ
  • 2 հատ ձու
  • 50 գ շաքարավազ
  • 10 գ վանիլային շաքարավազ
  • 1 պտղունց աղ

Շտրեյզել (փշրանքներ մակերեսի համար)

  • 80 գ ալյուր
  • 30 գ շաքարավազ
  • 10 գ վանիլային շաքարավազ
  • 40 գ փափուկ կարագ
  • 1 պտղունց աղ

Պատրաստման եղանակը

1 Ձուն, շաքարավազը, աղը և վանիլային շաքարավազը հարել:
2 Ավելացնել կաթ և հալեցրած կարագ ու հարել:
3 Մաղված ալյուրը և փխրեցուցիչը խառնել, ավելացնել զանգվածի մեջ ու հարել:
4 Ձևամանի (10*22 սմ) հատակին և պատերին ձեթ քսել, ու ձևամանը ծածկել յուղաթղթով:
5 Խնձորը և տանձը մաքրել, բարակ կտրել, լցնել խմորի մեջ ու զգուշությամբ խառնել:
6 Այնուհետև խնձորի և տանձի կտորները դնել ձևամանի մեջ և վրան լցնել խմորի զանգվածը:
7 Թխել 180-190 ջերմաստիճանում մոտ 30 րոպե:
8 Շտրեյզելը պատրաստելու համար փափուկ կարագը, ալյուրը, շաքարավազը, աղը և վանիլային շաքարավազը խառնել պատառաքաղով, իսկ հետո ձեռքերով տրորել:
9 Թխվածքը ջեռոցից հանել, վրան շաղ տալ շտրեյզելը և կրկին թխել ևս 20 րոպե:
10 Պատրաստի թխվածքը մոտ 2 ժամ թողնել, որ սառչի, որպեսզի այն իր ձևը չկորցնի:
Կիսվել Facebook-ում