Բաղադրությունը
- 2 բաժակ ալյուր,
- 2 ճաշի գդալ շաքարի փոշի,
- 1 թեյի գդալ փխրեցուցիչ,
- 0.5 բաժակ ձեթ,
- 0.5 բաժակ տաք ջուր,
- շոկոլադ (միջուկի համար):
Պատրաստման եղանակը
Ալյուրը մաղով անցկացնել, ավելացնել շաքարի փոշին և փխրեցուցիչը, խառնել:
Այնուհետև ավելացնել ձեթն ու տաք ջուրը, գդալով խառնել, իսկ հետո խմոր հունցել:
Խմորը 15 րոպե թողնել, որ հանգստանա, ապա բաժանել 2 մասի և գրտնակել:
Բացված խմորը եռանկյունաձև կտրատել, լայն ծայրին դնել միջուկը կամ այլ նախընտրելի միջուկ և փաթաթել:
Թխելուց առաջ յուրքանչյուր կտորին ձու քսել և թխել 170 ջերմաստիճանում 20-25 րոպե:
Պատրաստի, բայց դեռ տաք թխվածքը թաթախել շաքարի փոշու մեջ:
Բարի ախորժակ