Բաղադրություն
Խմոր
- 2 հատ ձու,
- 120-150 գ շաքարավազ,
- 250 գ թթվասեր,
- 10 գ փխրեցուցիչ,
- 10 գ կակաո,
- 180 գ ալյուր,
- 1 պտղունց աղ:
Կրեմ
- 400 գ (20% և ավել յուղայնությամբ թթվասեր),
- 1-2 ճաշի գդալ շաքարի փոշի,
- 10 գ վանիլին:
Պատրաստման եղանակը
Ձվի վրա աղ ավելացնել և հարել, հետո աստիճանաբար ավելացնել շաքարավազը՝ կրկին զուգահեռ հարելով:
Ավելացնել բարձր յուղայնությամբ թթվասերը և հարել:
Ալյուրը մաղել, ավելացնել փխրեցուցիչը, խառնել ու մաս-մաս ավելացնել ձվով զանգվածի վրա:
Ալյուրն ավելացնելիս զանգվածը հարել ցածր արագությամբ:
Ձևամանի հատակը ծածկել յուղաթղթով կամ փայլաթղթով և վրան ձեթ քսել:
Խմորը բաժանել 2 մասի՝ 1/3 և 2/3:
2/3 մասի մեջ մաղված կակաո ավելացնել ու հարել:
Սպիտակ շերտը թխել 10-12 րոպե 180 ջերմաստիճանում, իսկ շոկոլադե շերտը՝ 16-18 րոպե:
Թխված շերտերը թողնել, որ հովանան:
Կրեմը պատրաստելու համար խառնել թթվասերը, շաքարի փոշին և վանիլինը:
Շոկոլադե շերտը բաժանել 2 մասի:
Շերտերը դասավորել այնպես, որ 1-ին և 3-րդ մասում լինի շոկոլադե շերտը, իսկ մեջտեղում՝ սպիտակը: Շերտերը և տորթի կողքերը ծածկել կրեմով:
Տորթը ձևավորել նախապես կտրված խմորի փշրանքներով կամ ըստ ցանկության:
Տորթը 2 ժամ թողնել սառնարանում, որ կրեմը ներծծվի:
Բարի ախորժակ