Բալով թխվածք
Արագ և համեղ թխվածք սուրճի հետ վայելելու համար:
Բաղադրիչներ
- 400 գ շերտավոր խմոր
- բալ
- 300 գ կաթնաշոռ
- 100 գ թթվասեր
- շաքարավազ
- վանիլին
Պատրաստման եղանակը
1 Թարմ կամ սառեցրած բալը կտրատել:
2 Թթվասերը, կաթնաշոռը, շաքարավազը և վանիլինը բլենդերով հարել:
3 Ավելացնել բալին, և լավ խառնել:
4 Խմորը գրտնակով բացել, բաժանել հավասար մասերի:
5 Խմորը նախընտրելի է ուղղանկյուն բաժանել, մի հատվածը կտրատել, մյուս կողմում լցնել միջուկը, և փակել:
6 Վրան քսել ձու:
7 Թխել նախապես տաքացած ջեռոցում 10-15 րոպե 180°C:
Բարի ախորժակ:
Պատրաստում ենք սիրով:
Պատրաստում ենք սիրով: