Թեթև և ախորժելի ուտեստ, որը դարձել է բոլորի փրկությունը. տապակած կարտոֆիլ՝ ձվով և խոզապուխտով

Կարտոֆիլով ուտեստ
Հիանալի տարբերակ է շատ արագ պատրաստելու համար: Կարող է մատուցվել և որպես նախաճաշ, և որպես ճաշ՝ ընդմիջմանը վ այելելու համար:

Բաղադրիչներ

  • 4 հատ կարտոֆիլ
  • 4 հատ ձու
  • կանաչ սոխ
  • 120 գ խոզապուխտ
  • աղ
  • սև պղպեղ
  • 2 ճաշի գդալ ալյուր
  • ձիթայուղ

Պատրաստման եղանակը

1 Կարտոֆիլը քերել՝ կորեական գազարի համար նախատեսված քերիչով: Վրան ավելացնել ջուր, թողնել այդպես 20 րոպե մնալ:
2 Սոխը և խոզապուխտը մանր կտրատել:
3 Ձվի սպիտակուցը ավելացնել բաղադրիչներին, դեղնուցը առանձնացնել:
4 Ավելացնել համեմունքները և ալյուրը, և լավ խառնել:
5 Տեղափոխել թավայի մեջ, ձևավորել կլոր՝ մեջը փոսիկով:
6 2-3 րոպե տապակելուց հետո, փոսիկի մեջ ավելացնել դեղնուցը:
7 Պարբերաբար շրջել, երկու կողմը տապակելու համար:
Բարի ախորժակ:
Պատրաստում ենք սիրով:
Կիսվել Facebook-ում