Բաղադրիչներ
600 գ սունկ
1 խոշոր կանաչ սոխ` իր գլխիկով
3 հատ գազար
3 ատամիկ սխտոր
½ պղպեղ
700 մլ բանջարեղենային արգանակ
300 մլ սերուցք
2 ձվի դեղնուց
ձիթայուղ
սև պղպեղ
քիմիոն
աղ
մաղադանոս
Արգանակի համար`
1,5 լ ջուր
2 հատ գազար
2 գլուխ սոխ
2 ցողուն նեխուր
4 ատամիկ սխտոր
աղ
մաղադանոս
Պատրաստման եղանակը
Բանջարեղենային արգանակ պատրաստելու համար անհրաժեշտ է գազարը, սոխը, սխտորը, մաղադանոսն ու նեխուրը բաժանել 2 կամ 4 մասի. Լցնել ջրով լի կաթսայի մեջ, հենց եռա` համեմել աղով, թողնել ևս 3 րոպե և վերցնել կրակից
Գազարը խորանարդաձև կտրատել, 3 րոպե տապակել ձիթայուղով, համեմել աղով
Ավելացնել մանրացրած սոխ և սխտոր, թողնել 3 րոպե, ապա ավելացնել խորանարդաձև կտրատած պղպեղ և թողնել 5 րոպե
Սունկը շրջանաձև կտրատել, ավելացնել տապակին և թողնել 10 րոպե
Ավելացնել արգանակը, սև պղպեղը, քիմիոնը, թողնել միջին ջերմության վրա 15 րոպե
Սերուցքին ավելացնել 2 ձու, լավ խառնել, ապա մի քիչ ապուրի ջրից ավելացնել և լավ խառնել
Լցնել ապուրի մեջ, լավ խառնել, թողնել 2 րոպե և վերցնել կրակից
Զարդարեք մաղադանոսով և մատուցեք )))
Բարի ախորժակ