Բաղադրությունը
- 1 բաժակ բրինձ,
- 2 հատ սոխ,
- 1-2 հատ գազար,
- 1 հատ բուլղարական պղպեղ,
- 1/2 դդմիկ,
- 3 ատամիկ սխտոր,
- 3 ճաշի գդալ ձեթ,
- 2 բաժակ ջուր,
- աղ,
- համեմունքներ ( կծու և քաղցր կարմիր պղպեղ, սև պղպեղ, քրքում, անանուխ, համեմ և այն):
Պատրաստման եղանակը
Գազարը քերիչով անցկացնել, դդմիկը, սոխը, պղպեղը խորանարդիկներով կտրատել, իսկ սխտորը բարակ կտրատել կամ ճզմել:
Սոխարած պատրաստել, այնուհետև ավելացնել գազարը և միասին տապակել, մինչև գազարը կփափկի՝ մոտ 3 րոպե:
Հաջորդ քայլով ավելացնել պղպեղը ու մի փոքր տապակել, իսկ դրանից հետո՝ դդմիկը ու սխտորը:
Առանձին թավայի մեջ մի փոքր կարագ դնել, ձեթ ավելացնել ու տաքացնել: Ավելացնել բոլոր համեմունքները և տապակել:
Տապակված համեմունքների մեջ ավելացնել բրինձը ու 3 րոպե տապակել:
Դրանից հետո ավելացնել տապակված բանջարեղենները, 2 բաժակ տաք ջուր, աղ և եփել թույլ կրակին 20-25 րոպե:
Բարի ախորժակ