Ընթրիքն ավելի համեղ չէր կարող լինել: Կարտոֆիլն ու միսը` բանջարեղենով

Բաղադրիչներ

500 գ աղացած միս

1 ձու

1 գլուխ սոխ

1 գազար

1 քաղցր պղպեղ

6-7 կարտոֆիլ

2 ատամիկ սխտոր

1 թ/գ խմելի-սունելի

1,5 թ/գ պապրիկա

½ թ/գ սև պղպեղ

2 հատ լոլիկ

1 ճ/գ տոմատի մածուկ

2 հատ դափնու տերև

1 կծու պղպեղ

Համեմ կամ մաղադանոս

1 թ/գ աղ

ջուր

Պատրաստման եղանակը

Աղացած մսին ավելացնել ձու, աղ, սև պղպեղ, պապրիկա, խմելի-սունելի, ճզմած սխտոր

Լավ խառնել, միջին չոփի գնդիկներ անել

Սոխը, լոլիկը խորանարդաձև կտրատել, գազարն ու պղպեղը` կիսալուսնաձև, իսկ կարտոֆիլը միջին երկարությամբ

Թավայի մեջ ձեթ լցնել, տապակել նախ սոխը, ապա գազարը (2 րոպե), պղպեղը, լոլիկը, ավելացնել տոմատի մածուկ, համեմել աղով, սև պղպեղով, խմելի-սունելիով, պապրիկայով, լավ խառնել և թողնել 3-4 րոպե

Ավելացնել կարտոֆիլը, մսային գնդիկները, դափնու տերևը, կծու պղպեղը (եթե կծու չեք սիրում, ապա մի դրեք), ավելացնել ջուր և ծածկել կափարիչն ու թողնել մինչև եռա, որից հետո կրակն իջեցնել թույլ աստիճանի վրա (30 րոպե)

Զարդարեք կանաչեղենով և մատուցեք )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում