Ընդամենը 2 բաղադրիչ, և ամենահամեղ, հյութալի կարտոֆիլե ակորդեոնը ձեր սեղանին է

Բաղադրիչներ

250 գ խոզի ճարպ

6-7 հատ կարտոֆիլ

4-5 ատամիկ սխտոր

սև պղպեղ (այլ համեմունքներն ըստ ճաշակի)

աղ                      

արևածաղկի ձեթ

սամիթ

Պատրաստման եղանակը

Կարտոֆիլը մաքրել։ Լայնությամբ, ոչ ամբողջական կտրատել ։Ճարպը թողնել սառնարանում ՝ մոտ 40 րոպե, այնուհետև հանել, կտրտել շերտերով և յուրաքանչյուր կարտոֆիլի կտրված հատվածում դնել մեկական ճարպի շերտ

Հրակայուն տարայի մեջ ձեթ քսել, լավ տարածել և տեղավորել կարտֆիլները: Սխտորը ճզմել և հավասարապես տարածել կարտոֆիլների վրա, համեմել աղով, սև պղպեղով (կարող եք համեմել ձեր սիրելի համեմունքներով), ծածկել փայլաթիթեղով և դնել 190°C տաքացրած ջեռոցում` 60 րոպե

Հանել ջեռոցից, վերցնել փայլաթիթեղը և ևս 10 րոպե թողնել ջեռոցում։ Զարդարեք կտրտած սամիթով և մատուցեք )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում