Բաղադրիչներ
Սրճային կրեմի համար`
150 մլ կաթ
120 մլ լուծվող սուրճ
100 գ շաքարավազ
30 գ եգիպտացորենի օսլա
200 գ սերուցք + 1 ճ/գ շաքարի փոշի
Խմորի համար`
2 ձու
աղ
120 գ շաքարավազ
1 թ/գ վանիլի էքստրաքտ
100 գ կարագ
70 մլ լուծվող սուրճ
50 մլ ջուր
10 գ կակաո
200 գ ալյուր
8 գ փխրեցուցիչ
70 գ լուծվող սուրճ` բիսկվիթը թրջելու համար
Կաղապարի չափը` 28 սմ
Պատրաստման եղանակը
Կրեմի պատրաստման համար անհրաժեշտ է 150 մլ կաթին ավելացնել արդեն պատրաստ 120 մլ լուծվող սուրճ, 100 գ շաքարավազ, 30 գ եգիպտացորենի օսլա, դնել կրակին՝ անընդհատ խառնելով եփել այնքան, մինչև կթանձրանա և վերցնել կրակից
Ծածկել սննդային պոլիէթիլենով և թողնել սառչի
Սերուցքին ավելացնել շաքարի փոշի, հարել: Եփած կրեմը ևս մեկ անգամ հարել, ավելացնել սերուցքը և լավ հարել
Խմորի պատրաստման համար անհրաժեշտ է 2 ձվին ավելացնել մի պտղունց աղ, 120 գ շաքարավազ, հարել: Ավելացնել հալեցրած կարագ` հարել
Ավելացնել վանիլի էքստրաքտ, 70 մլ լուծվող սուրճ, 50 մլ ջուր և լավ հարել
Ավելացնել 10 գ կակաո, 8 գ փխրեցուցիչ, 200 գ ալյուր, հարել, լցնել կաղապարի մեջ և դնել 180°С տաքացրած ջեռոցում 30 րոպե
Բիսկվիթը շրջել հակառակ կողմի վրա, լուծվող սրճով թրջել
Կրեմը խոհարարական պարկի օգնությամբ, շրջանաձև լցնել բիսկվիթի վրա
Կարելի է զարդարել հալեցրած շոկոլադով, կակաոյով, սուրճի տեսքով շոկոլադներով և մատուցել )))
Բարի ախորժակ