Բաղադրությունը
- հաց (բագետ կամ այնպիսի հաց, որ դրանից շրջաններ կտրվեն),
- 250-300 գ աղացած միս,
- 3 ճաշի գդալ բրինձ,
- աղ,
- համեմունքներ,
- սամիթ,
- մաղադանոս,
- կանաչ սոխ,
- 3 հատ ձու,
- 150 մլ կաթ,
- պանիր:
Պատրաստման եղանակը
Աղացած մասի վրա ավելացնել աղ, կարմիր պղպեղ, մսի համար նախատեսված համեմունքներ, 3 ճաշի գդալ գրեթե ամբողջությամբ խաշված բրինձ, 1 ձու և լավ խառնել:
Սամիթը և մաղադանոսը կտրատել, ավելացնել մսով զանգվածի վրա և խառնել:
Առանձին ամանի մեջ մյուս 2 ձուն կոտրել, ավելացնել աղ, մանր կտրատված կանաչ սոխ, կաթ և խառնել:
Հացը մոտ 1 սմ հաստությամբ շրջանների կտրել, մեջտեղի խմորային մասը հանել և շարել ջեռոցի ձևամանի մեջ:
Անցքերի մեջ լցնել մսով զանգվածը, իսկ հետո վրան լցնել կաթով զանգվածը:
Եփել 30 րոպե 200 ջերմաստիճանում:
Ջեռոցից հանելուց 5-7 րոպե առաջ յուրաքանչյուր կտորի վրա պանիր դնել:
Բարի ախորժակ