Եթե ցանկանում ենք յուրօրինակ ճաշատեսակ պատրաստել՝ պետք է մի փոքր ջանք, ժամանակ և սեր ներդնենք, որի արդյունքում կստանանք այսպիսի ախորժելի և հագեցնող ուտեստ։ Մսով և ձվային խմորով «Թխվածք»

Բաղադրիչներ

1 գլուխ սոխ

5-7 ատամիկ սխտոր

3 նրբերշիկ

700 գ աղացած միս

4 փոքր լոլիկ

2 թ/գ կարմիր քաղցր պղպեղ

1 թ/գ օրեգանո

250 մլ գարեջուր

10 ձվի դեղնուց

400 գ ալյուր

մաղադանոս

200 գ պանիր Ռիկոտտա + 1 ձու

150 գ Չեդեր պանիր

100 գ Պարմեզան պանիր

Պատրաստման եղանակը

Սոխը խորանարդաձև կտրատել, 2 րոպե տապակել, ավելացնել մանրացրած սխտոր, թողնել ևս 1 րոպե

Ավելացնել նրբերշիկները, աղացած միսը, աղ, սև պղպեղ, թողնել 5-7 րոպե

Ավելացնել խորանարդաձև կտրատած լոլիկ, կարմիր քաղցր պղպեղ, օրեգանո, գարեջուր, ծածկել կափարիչն ու թողնել կրակին 10-12 րոպե

Ձվի դեղնուցներն ու սպիտակուցներն առանձնացնել

Դեղնուցներին ավելացնել ալյուր, աղ, խառնել և խմոր հունցել

Ծածկել սննդային պոլիէթիլենով և թողնել 10 րոպե։ Բաժանել 4 հավասար մասերի, գրտնակել

Մաղադանոսը մանրացնել, ավելացնել պանիր Ռիկոտտա, 1 ձու և լավ խառնել

Առանձին թավայի մեջ 1 շերտ տապակած միս դնել

Ավելացնել խմորի 1 շերտ, ապա պանրային սոուսը

Եվս 1 անգամ ավելացնել տապակած միս, քերած Չեդեր պանիր, ապա Պարմեզան, դարձյալ խմորի շերտ և նույն հաջորդականությամբ շարունակել

Ծածկել կափարիչն ու թողնել թույլ կրակին 30 րոպե կամ դնել ջեռոցում

Կարող եք մատուցել )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում