Բաղադրիչներ
Խմորի համար`
2 ձու
90 գ շաքարավազ
1 պտղունց աղ
1 պտղունց վանիլին
40 մլ կաթ
130 գ ալյուր
20 գ օսլա
50 մլ ձեթ
1 թ/գ փխրեցուցիչ
Միջուկի համար`
220 գ կաթնաշոռ
60 գ շաքարի փոշի
1 ձվի դեղնուց
1 թ/գ ալյուր
1 թ/գ օսլա
Հատապտուղ` ըստ ցանկության
Պատրաստման եղանակը
Միջուկը պատրաստելու համար անհրաժեշտ է խոր տարայի մեջ լցնել կաթնաշոռ, ձվի դեղնուց, շաքարի փոշի, օսլա, ալյուր և լավ խառնել
Լցնել խոհարարական պարկի մեջ և դնել սառնարանում
Խմորի պատրաստման համար անհրաժեշտ է 2 ձվին ավելացնել շաքարավազ, աղ, վանիլին և 4 րոպե հարել: Ավելացնել ձեթ, կաթ և շարունակել հարել
Ավելացնել օսլա, փխրեցուցիչ, ալյուր` մաս-մաս և հարել
Ստացված խմորից 1-ական ճ/գ լցնել կեկսերի ձևի մեջ, դնել 1-ական հատիկ ցանկացած հատապտուղ, ավելացնել միջուկի համար պատրաստած զանգվածը և դնել 200°С տաքացրած ջեռոցում 10 րոպե, ապա տաքությունն իջեցնել 180°С-ի և թողնել ևս 10 րոպե
Զարդարեք ըստ ճաշակի և մատուցեք )))
Բարի ախորժակ