Բաղադրությունը
- 700 գ վարունգ,
- աղ,
- 1 հատ գազար,
- կանաչ սոխ,
- 3-4 ատամիկ սխտոր,
- 50 մլ ձեթ,
- 1 ճաշի գդալ պապրիկա (աղացած կարմիր պղպեղ),
- 1 ճաշի գդալ քացախ (9%),
- 2 ճաշի գդալ սոյայի սոուս,
- չիլի պղպեղ (ըստ ցանկության):
Պատրաստման եղանակը
Վարունգը կտրատել:
Գազարի կեղևը մաքրել և քերիչով անցկացնել:
Կանաչ սոխը կտրատել:
Սխտորը ճզմել կամ մանր կտրատել:
Միավորել այս բոլոր բաղադրիչները:
Այնուհետև կտրատել կծու պղպեղը:
50 մլ ձեթը տաքացնել, հենց տաքանա, դրա մեջ ավելացնել պապրիկան և կծու չիլի պղպեղները, լավ խառնել ու միանգամից ավելացնել մյուս կտրատված բաղադրիչների վրա:
Համեմել աղով, վրան սոյայի սոուս ու քացախ լցնել, լավ խառնել ու մի քանի ժամ դնել սառնարանում:
Բարի ախորժակ