Գեղեցիկ, մատչելի, ախորժելի, գունեղ և որ ամենակարևորն է՝ համեղ։ Բանջարեղենային աղցան

Բաղադրիչներ

2 լ ջուր

500 գ կարտոֆիլ + 2 թ/գ աղ, 0,5 կիտրոնի հյութ

3 թթու վարունգ

1 գազար + 2 ճ/գ կիտրոնի հյութ, 1 թ/գ շաքարավազ

1 պղպեղ

կանաչ սոխ, սամիթ

աղ, սև պղպեղ

Սոուսի համար՝

5-6 ճ/գ ձիթայուղ

1 թ/գ սխտորի փոշի

2 թ/գ մանանեխ

2 ճ/գ կիտրոնի հյութ

Պատրաստման եղանակը

Կարտոֆիլը (3-4 րոպե թողնել սառը ջրում), գազարը, վարունգը, պղպեղը երկար և բարակ կտրատել

2 լ ջուրը եռացնել, ավելացնել 2 թ/գ աղ, 0,5 կիտրոնի հյութ, կարտոֆիլ, ծածկել կափարիչն ու թողնել եռա։ Եռալուց հետո թողնել ևս 5-7 րոպե առանց կափարիչի, վերցնել կրակից, 2 րոպե թողնել սառը ջրում և ջրքամել

Գազարին ավելացնել 2 ճ/գ կիտրոնի հյութ, մի պտղունց աղ, 1 թ/գ շաքարավազ, լավ խառնել և թողնել 5-7 րոպե։ Մի քիչ ճզմել՝ հեռացնելով ավելորդ հեղուկը

Գազարն ավելացնել կարտոֆիլին։ Ավելացնել նաև թթու վարունգը, պղպեղը, մանրացրած սամիթը

Սոուսի պատրաստման համար անհրաժեշտ է ձիթայուղին ավելացնել սխտորի փոշի, մանանեխ, կիտրոնի հույթ և լավ խառնել

Ավելացնել մյուս բաղադրիչներին, ավելացնել աղ, սև պղպեղ և լավ խառնել

Կարող եք մատուցել )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում