Բաղադրությունը
- 1 հատ ձու,
- 300 մլ կեֆիր կամ մածուն,
- 5 ճաշի գդալ շաքարավազ,
- վանիլին,
- 3 ճշաի գդալ ձեթ,
- 1 թեյի գդալ սոդա,
- 3-4 բաժակ ալյուր,
- ձեթ ՝ տապակելու համար:
Պատրաստման եղանակը
Կեֆիրի մեջ ավելացնել շաքարավազ, աղ և խառնել:
Այնուհետև ավելացնել ձուն ու կրկին խառնել:
Հաջորդ քայլով ավելացնել ձեթը, սոդան ու խառնել:
Մաս-մաս ավելացնել ալյուրը և սկզբում խառնել, իսկ հետո լավ տրորել:
Ստացվում է կպչուն խմոր:
Խմորը ոչ բարակ շերտով գրտնակել, և շրջաններ կտրել:
Տապակել առատ ձեթի մեջ:
Պատրաստի փքաբլիթները դնել թղթե անձեռոցիկի վրա, որպեսզի ավելորդ ձեթը միջից դուրս գա:
Վերջում փքաբլիթների վրա շաքարի փոշի շաղ տալ:
Բարի ախորժակ