Գազարից պատրաստված անուշահամ ֆրի

Բաղադրությունը

  • գազար,
  • ձիթապտղի ձեթ,
  • ծովի աղ,
  • համեմունքներ՝ ըստ ցանկության (օրինակ` քրքում, աղացած դարչին, սխտորի փոշի կամ ռեհան, օրեգանո, ուրց և այլն)

Պատրաստման եղանակը

Գազարը մաքրել և երկարությամբ կտրել (կարտոֆիլ ֆրիի պես), լցնել ամանի մեջ, վրան ձեթ, աղ և համեմունքներ շաղ տալ:

Այսպես մարինացնել 40-60 րոպե:

Ջեռոցը տաքացնել մինչև 200 ջերմաստիճան, թավայի վրա յուղաթուղթ փռել, գազարները շարել վրան և եփել 40-45 րոպե:

Վերջում կարելի է վրան կանաչի շաղ տալ և մատուցել սոուսով:

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում