Բրնձով ջեռեփուկ
Բաղադրիչներ
- 2 բաժակ բրինձ
- 300 գ հավի կրծքամիս
- 1 հատ սոխ
- 1 հատ գազար
- աղ
- համեմունքներ
- 1 ճաշի գդալ տոմատի մածուկ
- 100-150 մլ ջուր
- 150 գ պանիր
Պատրաստման եղանակը
1 Բրինձը նախապես խաշել (1 բաժակ բրձնի համար՝ 1.5 բաժակ ջուր):
2 Սոխը կտրատել և տապակել:
3 Գազարը քերիչով անցկացնել և տապակել սոխի հետ:
4 Երբ սոխն ու գազարը միասին մի փոքր կտապակվեն, ավելացնել կտրատված հավի միսը՝ համեմելով աղով, սխտորի փոշով և հավի մսի համար նախատեսված համեմունքներով:
5 Գազարը, սոխը և հավի միսը միասին տապակելուց մի փոքր անց զանգվածի վրա ավելացնել տոմատի մածուկ և մի փոքր ջուր ու եփել ևս 3-4 րոպե:
6 Պանիրը քերիչով անցակցնել:
7 Ջեռոցի ձևամանի հատակին ձեթ քսել:
8 Ձևամանի մեջ լցնել բրինձը, վրան հավի մսով զանգվածը և վերջում պանիրը:
9 Եփել 15 րոպե 200 ջերմաստիճանում: