Բուլկու պես փափուկ խնձորային բլիթներ

Բաղադրությունը

  • 3 հատ միջին մեծության ձու,
  • 100 գ կարագ,
  • 100 գ շաքարավազ,
  • +/- 310 գ ալյուր,
  • 1.5 թեյի գդալ փխրեցուցիչ,
  • վանիլին,
  • 1 պտղունց աղ,
  • 2 հատ խնձոր,
  • 30 գ չորացրած բալ, չամիչ, ընկույզ (որևէ մեկն՝ ըստ ցանկության):

Պատրաստման եղանակը

Ջեռոցը նախապես տաքացնել (180 աստիճան):

Ձուն ջարդել, ավելացնել 1 պտղունց աղ և 1 րոպե հարել:

Աստիճանաբար ավելացնել շաքարավազը՝ զուգահեռաբար հարելով:

Պետք է ստացվի փրփրուն և սպիտակ զանգված: Այնուհետև ավելացնել վանիլինը և շատ փափուկ հալեցրած կարագը ու հարել (կարագը նախապես կարելի է մի փոքր հալեցնել):

Ալյուրի մեջ փխրեցուցիչ լցնել, մաղով անցկացնել և մաս-մաս ավելացնել ձվով զանգվածի մեջ՝ զուգահեռաբար խառնելով:

Ստացվում է փափուկ և կպչուն խմոր:

Միջուկը պատրաստելու համար խնձորը խորանարդիկներով կտրատել: Խնձորը և չորացրած բալը ավելացնել խմորի մեջ ու խառնել:

Ջեռոցի ձևամանը ծածկել յուղաթղթով, և խմորից կտորները գդալի օգնությամբ դնել մեջը:

Թխել մոտ 20 րոպե 180 ջերմաստիճանում:

Մատուցելիս վրա շաքարի փոշի շաղ տալ:

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում