Բամբակի պես փափուկ շերտավոր խմոր ցանկացած թխվածքի համար

Շերտավոր խմոր

Բաղադրիչներ
1 կգ ալյուր
5 հատ ձվի դեղնուց
2 ճաշի գդալ քացախ (9%)
1 կգ սերուցքային սփրեդ
350 մլ տաք ջուր
աղ

Պատրաստման եղանակը

500 գ սփրեդը 700գ ալյուրի հետ անցկացնել քերիչով:

Տաք ջրի մեջ ավելացնել ձվի դեղնուցները, ավելացնել մի փոքր աղ, ավելացնել քացախը, և լավ խառնել:

Ավելացնել խմորին, և խառնել:

Ավելացնել մյուս բաժին ալյուրը, և հունցել:

500 գ հալեցնել:

Խմորը բաժանել հավասար 6 մասի:

Գրտնակով բացել, վրան քսել հալեցրած սփրեդը, և ծալել:

Թողնել սառնարանում:

Բարի ախորժակ:
Պատրաստում ենք սիրով:

Կիսվել Facebook-ում