Բաղադրիչներ
1 կգ կաղամբ
2 գլուխ փոքր սոխ
1 հատ գազար
½ կապ համեմ
2-3 ճ/գ տոմատի մածուկ
100 մլ բուսայուղ
1 թ/գ կարմիր պղպեղ
½ թ/գ համեմի աղացած սերմ
2 հատ դափնու տերև
1 թ/գ հատիկավոր սև պղպեղ
½ թ/գ աղ
100 մլ.լ. եռման ջուր
Պատրաստման եղանակը
Սոխը խորանարդաձև կտրատել և տապակել 1-2 րոպե
Ավելացնել քերած գազար, դափնու տերև, կարմիր պղպեղ, համեմի աղացած սերմ, հատիկավոր սև պղպեղ, լավ խառնել և թողնել 4 րոպե
Ավելացնել կտրատած կաղամբը, ջուրը, խառնել, ծածկել կափարիչն ու թողնել թույլ կրակին 10 րոպե
Համեմել աղով, խառնել և թողնել կրակին ևս 10 րոպե
Ավելացնել տոմատի մածուկը, խառնել և թողնել թույլ կրակին 20 րոպե` ընթացքում խառնելով
Ավելացնել մանրացրած համեմ, թողնել 2 րոպե և մատուցել )))
Բարի ախորժակ