Ձվով և կանաչիներով ուտեստ
Նուրբ և փափուկ ուտեստ, որի միջուկը պահպանվում է շատ հյութեղ և ախորժելի պատրաստելիս:
Բաղադրիչներ
- 9 հատ ձու
- 1 թեյի գդալ սոդա
- 1 կապ կանաչ սոխ
- 1 կապ սամիթ
- 1 ճաշի գդալ բուսայուղ
- 10 ճաշի գդալ ալյուր
- 230 մլ կեֆիր
- աղ
- սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
1 Միջուկի համար եփել 6 հատ ձու, սառեցնել, այնուհետև խորնարդներով կտրատել:
2 Կանաչիները մանր կտրատել, ավելացնել ձվին:
3 Համեմել աղով և սև պղպեղով, լավ խառնել:
4 Խմորի համար 3 հատ ձուն լավ հարել, ավելացնել մի փոքր աղ, սոդա, ալյուր, և խառնելով ստանալ միասեռ զանգված:
5 Լցնել տարայի մեջ, դնել 180°C ջեռոցի մեջ 35-40 րոպե:
6 Պատրաստ լինելուց 10 րոպե առաջ շրջել հակառակ երեսին:
Բարի ախորժակ:
Պատրաստում ենք սիրով:
Պատրաստում ենք սիրով: