Խոզի մսով անուշահոտ և ախորժելի ուտեստ, որը կհալչի Ձեր բերանում

Խոզի միսը ջեռոցում
Հյութեղ և հագեցնող այս ուտեստը հայկական խոհանոցի անբաժանելի մասն է:

Բաղադրիչներ

  • 4-5 հատ կարտոֆիլ
  • 1 կգ խոզի միս
  • 1 հատ սոխ
  • համեմունք նախատեսված մսի համար
  • աղ
  • սև պղպեղ
  • բուսայուղ
  • կանաչի

Պատրաստման եղանակը

1 Խոզի միսը կտրատել, ավելացնել աղ, համեմունքներ՝ ըստ նախասիրության, բուսայուղ:
2 Սոխը կտրատել, ավելացնել մսին, և լավ խառնել:
3 Կարտոֆիլը բաժանել 2 մասի, ավելացնել աղ, չորացրած ռեհան, բուսայուղ, և լավ խառնել:
4 Կարտոֆիլը լցնել տարայի մեջ, համեմված միսը տեղավորել կարտոֆիլների մեջ:
5 Կարող եք նաև ավելացնել բանջարեղեն:
6 Ուտեստը ծածկել փայլաթիթեղով և դնել ջեռոցի մեջ, եփել 45 րոպե 180° ջերմաստիճան տաքությամբ:
7 Հեռացնել փայլաթիթեղը և նորից դնել ջեռոցի մեջ 15-20 րոպե մինչև կարմրելը:
Բարի ախորժակ:
Կիսվել Facebook-ում