Անուշահամ տորթ, որի նրբությունը Ձեզ անտարբեր չի թողնի

Բաղադրությունը

  • Խմոր

240 գ ալյուր,

2 հատ ձու,

280 մլ կեֆիր կամ մածուն,

1 թեյի գդալ սոդա,

30 գ ձեթ,

30 գ կակաո,

200 գ շաքարավազ:

  • Կրեմ

500 մլ կաթ,

180 գ շաքարավազ,

10 գ վանիլին,

2 հատ ձու,

50 գ ալյուր,

150 գ կարագ:

Պատրաստման եղանակը

Ամանի մեջ լցնել կեֆիրն ու սոդան, և սպասել, որ փրփրի: Այնուհետև ավելացնել ձուն, ձեթը, շաքարավազը և լավ խառել: Ալյուրն ու կակաոն մաղով անցկացնել, ավելացնել զանգվածի մեջ և կրկին խառնել:

Ձևամանի հատակին յուղաթուղթ փռել, և տացված խմորը լցնել դրա մեջ (24 սմ): Թխել 180 ջերմաստիճանում 35-40 րոպե:

Պատրաստի տորթը թողնել, որ հովանա:

Կրեմի համար խառնել շաքարավազը, վանիլինը, ալյուրը, այնուհետև ավելացնել ձուն և կրկին խառնել: Խառնուրդի մեջ լցնել կաթի կեսը և դնել կրակին, ինտենսիվորեն խառնել, հետո ավելացնել կաթի մոյւս կեսը, բայց շարունակել կրեմն արագ-արագ խառնել այնքան ժամանակ, մինչև կպնդա: Հենց սկսեն պղպջակներ դուրս գալ, կրեմը վերցնել կրակի վրայից, ավելացնել սենյակային ջերմաստիճանի փափուկ կարագը և խառնել:

Կրեմը թողնել, որ հովանա (ցանկալի է ծածկել սննդային տոպրակով):

Տորթի վրայի ուռուցիկ մասը կտրել (այդ մասը փշրել տորթը ձևավորելու համար), և մնացած տորթը բաժանել 2 հավասար մասի:

2 շերտերին կրեմ քսել և ձևավորել:

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում