Աննկարագրելի համեղ և օրիգինալ: Բանջարեղենով խմորե խողովակներ

Բաղադրիչներ

1 գլուխ սոխ

Կանաչ սոխ

3 հատ գազար

2 հատ կարտոֆիլ

6 ճ/գ բուսայուղ

1 թ/գ աղ

1 թ/գ սև պղպեղ

0,5 թ/գ կարմիր պղպեղ

Խմորի պատրաստման համար՝

400 մլ կաթ

500-600 գ ալյուր

2 թ/գ փխրեցուցիչ

3 ճ/գ քնջութ և մակ

Պատրաստման եղանակը

Թավայի մեջ բուսայուղ լցնել, սոխը խորանարդաձև կտրատել, 1 րոպե տապակել, ապա ավելացնել քերիչով անցկացրած կարտոֆիլն ու գազարը

Թողնել 3 րոպե, ապա ավելացնել մանրացրած կանաչ սոխը, տապակել միջին ջերմության վրա այնքան, մինչև բանջարեղենի պատրաստ լինելը

Ավելացնել աղ, սև և կարմիր պղպեղներ և թողնել մի կողմ

Առանձին տարայի մեջ կաթ լցնել, ավելացնել 1 թ/գ աղ, խառնել ավելացնել ալյուր, փխրեցուցիչ, քնջութ և մակ ու լավ խառնել

Խմոր հունցել, ծածկել և թողնել 10 րոպե

Խմորը բաժանել 2 հավասար մասերի և բարակ շերտով բացել

Շերտը բաժանել 6 հավասար մասերի (ուղղանկյունաձև), յուրաքանչյուրի վրա 2 թ/գ խճողակ լցնել, կողային մասերին ջուր քսել և փաթաթել

Ամրացնել ծայրերը

Թավայի մեջ ձեթ լցնել, լավ տաքացնել և 2 կողմից տապակել

Մատուցելու ժամանակն է )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում