Անհնար է դիմակայել: Հյութալի և խրթխրթան` մսով կարկանդակներ:

Բաղադրիչներ

450 գ ալյուր

250 մլ ջուր

2 ճ/գ ձեթ

1 թ/գ աղ

Միջուկի համար`

500 գ աղացած միս

350 գ սոխ

1 թ/գ աղ

1 թ/գ սև պղպեղ

60 մլ ջուր

2 ճ/գ ձեթ

Տապակելու համար`

800 մլ ձեթ

Պատրաստման եղանակը

Խոր տարայի մեջ ջուր լցնել, ավելացնել աղ, ձեթ և լավ խառնել

Ավելացնել ալյուր, լավ խառնել, խմոր հունցել

Տեղափոխել սեղանի վրա և 8-10 րոպե հունցել

Ծածկել և թողնել 30 րոպե

Սոխն անցկացնել մանր քերիչով կամ աղալ, ավելացնել 60 մլ ջուր

Աղացած միսն ու սոխը խառնել իրար: Ավելացնել ձեթ, համեմել աղով, սև պղպեղով և լավ խառնել

Խմորը բաժանել հավասար մասերի (16 գնդիկ), գնդել, ծածկել և թողնել 10 րոպե

Յուրաքանչյուր գնդիկ գրտնակել, 2 ճ/գ միջուկ դնել խմորի մի հատվածի վրա, իսկ մյուսով ծածկել

Անկյուններն ամրացնել, պատառաքաղով ձևավորել

Թավայի մեջ ձեթ լցնել և տաքացնել ուժեղ կրակի վրա: Կարկանդակները դնել և 2 կողմից 1-ական րոպե տապակել

Համտեսելու ժամանակն է )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում