Բաղադրիչներ
450 գ ալյուր
250 մլ ջուր
2 ճ/գ ձեթ
1 թ/գ աղ
Միջուկի համար`
500 գ աղացած միս
350 գ սոխ
1 թ/գ աղ
1 թ/գ սև պղպեղ
60 մլ ջուր
2 ճ/գ ձեթ
Տապակելու համար`
800 մլ ձեթ
Պատրաստման եղանակը
Խոր տարայի մեջ ջուր լցնել, ավելացնել աղ, ձեթ և լավ խառնել
Ավելացնել ալյուր, լավ խառնել, խմոր հունցել
Տեղափոխել սեղանի վրա և 8-10 րոպե հունցել
Ծածկել և թողնել 30 րոպե
Սոխն անցկացնել մանր քերիչով կամ աղալ, ավելացնել 60 մլ ջուր
Աղացած միսն ու սոխը խառնել իրար: Ավելացնել ձեթ, համեմել աղով, սև պղպեղով և լավ խառնել
Խմորը բաժանել հավասար մասերի (16 գնդիկ), գնդել, ծածկել և թողնել 10 րոպե
Յուրաքանչյուր գնդիկ գրտնակել, 2 ճ/գ միջուկ դնել խմորի մի հատվածի վրա, իսկ մյուսով ծածկել
Անկյուններն ամրացնել, պատառաքաղով ձևավորել
Թավայի մեջ ձեթ լցնել և տաքացնել ուժեղ կրակի վրա: Կարկանդակները դնել և 2 կողմից 1-ական րոպե տապակել
Համտեսելու ժամանակն է )))
Բարի ախորժակ