Բոլոր ժամանակների ամենասիրելի և համեղ բանջարեղենային բլղուրով փլավը

Բլղուրով փլավ
Բլղուր պատրաստելու ամենալավ բաղադրատոմսը:

Բաղադրիչներ

  • 2 բաժակ եռացրած ջուր
  • 1 բաժակ բլղուր
  • 2 հատ բուլղարական պղպեղ
  • 2 հատ լոլիկ
  • 1 հատ սոխ
  • 1 հատ գազար
  • 50 գ կանաչ ոլոռ
  • 3 ատամիկ սխտոր
  • 1 կապ մաղադանոս
  • աղ
  • սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

1 Սոխը մանր կտրատել:
2 Գազարը անցկացնել քերիչով:
3 Պղպեղները կտրատել խորանարդներով:
4 Լոլիկները կտրատել:
5 Մաղադանոսը մանր կտրատել:
6 Թավայի մեջ լցնել բուսայուղ, ավելացնել բլղուրը, բովվել թույլ կրակի վրա:
7 Ավելացնել սոխը, տապակել, և խառնել բլղուրին:
8 Ավելացնել բանջարեղենը, համեմել, և լավ խառնել:
9 Լոլիկները և սխտորը շարել վրան:
10 Ավելացնել եռացրած ջուրը, և շոգեխաշել 20 րոպե:
11 Մատուցելիս ավելացնել թարմ կտրատված մաղադանոսը:
Բարի ախորժակ:
Պատրաստում ենք սիրով:
Կիսվել Facebook-ում