Բլղուրով փլավ
Բլղուր պատրաստելու ամենալավ բաղադրատոմսը:
Բաղադրիչներ
- 2 բաժակ եռացրած ջուր
- 1 բաժակ բլղուր
- 2 հատ բուլղարական պղպեղ
- 2 հատ լոլիկ
- 1 հատ սոխ
- 1 հատ գազար
- 50 գ կանաչ ոլոռ
- 3 ատամիկ սխտոր
- 1 կապ մաղադանոս
- աղ
- սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
1 Սոխը մանր կտրատել:
2 Գազարը անցկացնել քերիչով:
3 Պղպեղները կտրատել խորանարդներով:
4 Լոլիկները կտրատել:
5 Մաղադանոսը մանր կտրատել:
6 Թավայի մեջ լցնել բուսայուղ, ավելացնել բլղուրը, բովվել թույլ կրակի վրա:
7 Ավելացնել սոխը, տապակել, և խառնել բլղուրին:
8 Ավելացնել բանջարեղենը, համեմել, և լավ խառնել:
9 Լոլիկները և սխտորը շարել վրան:
10 Ավելացնել եռացրած ջուրը, և շոգեխաշել 20 րոպե:
11 Մատուցելիս ավելացնել թարմ կտրատված մաղադանոսը:
Բարի ախորժակ:
Պատրաստում ենք սիրով:
Պատրաստում ենք սիրով: