Բաղադրիչներ
1 գլուխ սոխ
1 հատ գազար
550 գ խոզի կամ տավարի միս
50 գ տոմատի մածուկ
100 մլ ջուր
չինական կաղամբ
2 ձու
3 ճ/գ ալյուր
ձիթայուղ
աղ
սև պղպեղ
պաքսիմատ
Պատրաստման եղանակը
Սոխը խորանարդաձև կտրատել, տապակել ձիթայուղի մեջ, համեմել աղով
Գազարը քերիչով անցկացնել և ավելացնել սոխին
Միսը խորանարդաձև կտրատել և ավելացնել տապակին
Տոմատի մածուկին ավելացնել ջուր, լավ խառնել, ավելացնել տապակին, ծածկել և թողնել թույլ կրակի վրա 30 րոպե
Կաղամբի տերևներն առանձնացնել իրարից, եռման ջուր լցնել վրան, ծածկել և թողնել 30 րոպե
Տապակած զանգվածը բլենդերով հարել, համեմել սև պղպեղով և լավ խառնել
Կաղամբի յուրաքանչյուր տերևի վրա 1-1,5 ճ/գ խճողակ դնել, ռուլետի պես փաթաթել, իսկ անկյունները դեպի ներս հավաքել
Առանձին տարայի մեջ 2 ձու կոտրել, ալյուր ավելացնել, լավ խառնել։ Մեկ այլ տարայում պաքսիմատ լցնել
Յուրաքանչյուր կտորը թաթախել նախ ձվի, ապա պաքսիմատի մեջ և 2 կողմից տապակել
Համտեսե՛ք, քանի դեռ տաք է )))
Բարի ախորժակ