Այս կարկանդակները սիրվել են թե՛ մեծերի, թե՛ փոքրերի կողմից: Կարտոֆիլով կարկանդակ

Բաղադրիչներ

150 մլ տաք կաթ

150 մլ տաք ջուր

1 ճ/գ շաքարավազ

0,5 թ/գ աղ

2 ճ/գ թթվասեր

7 գ խմորիչ

500-600 գ ալյուր

500 գ խաշած կարտոֆիլ + աղ, սև պղպեղ

1 ճ/գ կարագ

սամիթ

1 գլուխ սոխ

100 գ պանիր

30 մլ ձեթ

2 ատամիկ սխտոր

1 թ/գ կարմիր քաղցր պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

Կաթին ավելացնել ջուր, շաքարավազ, աղ, թթվասեր, խմորիչ և լավ խառնել: Ավելացնել ալյուր, լավ խառնել, խմոր հունցել, ծածկել և թողնել 1  ժամ

Կարտոֆիլը ճզմել, ավելացնել աղ, սև պղպեղ, մանրացրած սամիթ, կարագ, քերած պանիր: Սոխը մանրացնել, տապակել, ավելացնել կարտոֆիլին և լավ խառնել

Խմորը և կարտոֆիլը բաժանել 9 հավասար մասերի և գնդել

Յուրաքանչյուր խմորի գնդիկը ձեռքով մի փոքր բացել, 1 գնդիկ կարտոֆիլ դնել

Կողային մասերից հավաքել, 1 գնդի ձև տալ, դնել նախապես յուղաթուղթ փռած թավայի մեջ, ծածկել և 15 րոպե թողնել

Առանձին տարայի մեջ ձեթ լցնել, ավելացնել մանրացրած սխտոր, կարմիր քաղցր պղպեղ: Մատների օգնությամբ գնդերի վրա փոսիկներ անել` մատները թաթախելով համեմված ձեթի մեջ

Յուրաքանչյուրի վրա մի քիչ քերած պանիր դնել և տեղափոխել 180°С տաքացրած ջեռոց` 30-35 րոպե

Կարկանդակները պատրաստ են )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում