Այս լցոնված կարտոֆիլից ոչ մեկ չի հրաժարվի

Բաղադրությունը

  • 4 հատ մեծ կարտոֆիլ,
  • 70 գ պանիր,
  • 120 գ խոզապուխտ կամ հավի կրծքամիս,
  • 1 հատ սոխ,
  • 20 գ կարագ,
  • աղ:

Պատրաստման եղանակը

Կարտոֆիլը լավ լվանալ, վրան պատառաքաղով ծակծկել, համեմել աղով, փաթաթել փայլաթղթով և եփել 60-90 րոպե 180 ջերմաստիճանում:

Սոխը և խոզապուխտը կտրատել:

Պանիրը քերիչով անցկանցել:

Խոզապուխտը տապակել: Եթե յուղոտ է, ապա տապակել առանց ձեթի: Հենց խոզապուխտը սկսի ոսկեգույն երանգ ստանալ, ավելացնել սոխը և միասին տապակել՝ անհրաժեշտության դեպքում ձեթ ավելացնելով:

Կարտոֆիլի վերևի հատվածը կտրել, մեջտեղի մասը գդալով զգուշությամբ փորել:

Այդ փորված զանգվածը ճզմել, ավելացնել կարագը, պանիրը, տապակված սոխն ու բեկոնը, համեմել աղով և լավ խառնել:

Այս միջուկը լցնել կարտոֆիլի մեջ, վրան պանիր շաղ տալ և եփել 10 րոպե 200 ջերմաստիճանում:

Ցանկության դեպքում մատուցելիս կարտոֆիլի վրա կանաչի շաղ տալ:

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում