Բաղադրիչներ
200 գ խաշած տավարի միս
2 թարմ վարունգ
2 լոլիկ
4 խաշած ձու
2-3 կարտոֆիլ
200 գ մարինացված ոլոռ
սև և կարմիր պղպեղներ
աղ
սամիթ
մայոնեզ
Պատրաստման եղանակը
Վարունգը կտրատել՝ նախ շրջանաձև, ապա երկարությամբ
Լոլիկի միջուկը հանել և երկարությամբ կտրատել
Միսը միջին երկարությամբ կտրատել
Ձվի սպիտակուցն ու դեղնուցն առանձնացնել, առանձին-առանձին անցկացնել քերիչով
Դեղնուցին ավելացնել մի փոքր կտրտած սամիթ, 0,5 թ/գ մայոնեզ, խառնել, փոքրիկ ձվերի տեսք տալ և մինչև աղցանի պատրաստ լինելը թողնել սառնարանում
Կարտոֆիլն անցկացնել քերիչով (ավելի հարմար է օգտագործել կորեական աղցանի պատրաստման համար նախատեսված քերիչ): 2-3 անգամ լավ լվանալ սառը ջրի մեջ, որպեսզի օսլան դուրս գա և չորացնել սննդային անձեռոցիկներով կամ սրբիչով
Թավայի մեջ ձեթ լցնել, կարտոֆիլը մաս-մաս տապակել լավ տաքացած ձեթի մեջ (ձեթը պետք է ծածկի կարտոֆիլը), հանել, լցնել անձեռոցիկի վրա, որպեսզի ավելորդ յուղայնությունը դուրս գա
Բոլոր կտրատած բաղադրիչները, նաև ոլոռը` խառնել իրար, ավելացնել մայոնեզ, համեմել աղով և պղպեղներով
Աղցանը տեղափոխել մատուցվող ափսեյի մեջ, կենտրոնում մի քիչ փոսիկ թողնել (բնի տեսքվ), ամբողջ աղցանը պատել տապակած կարտոֆիլով, փոսիկի մեջ 2-3 թև հազար դնել, ձվի դեղնուցով պատրաստած ձվիկները դնել հազարի տերևների վրա
Եվ ահա` պատրաստ է )))
Բարի ախորժակ