Բաղադրիչներ
6 ձու
200 գ շաքարավազ
3 ճ/գ մեղր
3 ճ/գ կակաո
1 թ/գ սոդա
300 գ ալյուր
Կրեմի համար`
200 գ կարագ
1 տուփ եփած խտացրած կաթ
1 ճ/գ կակաո
Պատրաստման եղանակը
6 ձու կոտրել, հարել` քիչ-քիչ ավելացնելով շաքարավազը, ավելացնել մեղր
Առանձին տարայի մեջ ալյուր լցնել, ավելացնել 1 թ/գ սոդա, 3 ճ/գ կակաո, խառնել
Լցնել մաղիչի մեջ, քիչ-քիչ ավելացնել ձվերին և հարել։
Ստացված խմորը բաժանել 2 մասի, յուրաքանչյուրը դնել 180°С տաքացրած ջեռոցում 15 րոպե
Կրեմի համար կարագը լավ հարել, ավելացնել կակո և շարունակել հարել, ավելացնել եփած խտացրած կաթ, հարել
Պատրաստ շերտերից յուրաքանչյուրը բաժանել 2 հավասար մասերի, կողային հատվածները կտրել, մանրացնել, պահել զարդարելու համար
Յուրաքանչյուր շերտի վրա կրեմ քսել, կողային մասերը նույնպես պատել կրեմով
Տորթն ամբողջությամբ պատել նախապես առանձնացրած փշրանքներով, 1-2 ժամ թողնել սառնարանում
Մատուցել 1 բաժակ տաք թեյի հետ )))
Բարի ախորժակ