Բաղադրիչներ
Խմորի համար՝
400 գ ալյուր
180 գ կարագ
1 ձու
4 ճ/գ ջուր
1 թ/գ աղ
Խճողակի համար՝
1 գլուխ սոխ
2 հավի կրծքամիս
1 թ/գ աղ
սև պղպեղ
250 գ սունկ
300 մլ սերուցք
150 գ պանիր
Պատրաստման եղանակը
Խմորի պատրաստման համար անհրաժեշտ է ալյուրին ավելացնել քերիչով անցկացրած կարագ (պարբերաբար թաթախել ալյուրի մեջ) և տրորելով խառնել
Ավելացնել 1 ձու, 4 ճ/գ ջուր, 1 թ/գ աղ, լավ խառնել և խմոր հունցել
Ծածկել և 30 րոպե թողնել սառնարանում
Խճողակի պատրաստման համար անհրաժեշտ է սոխը կիսալուսնաձև կտրատել, տապակել 3-4 րոպե, ավելացնել խորանարդաձև կտրատած հավի կրծքամիս, աղ, սև պղպեղ և թողնել 6-7 րոպե
Ավելացնել կիսալուսանձև կտրատած սունկ, թողնել ևս 7 րոպե (2 հատ առանձին շրջանաձև կտրատել, տապակել և առանձնացնել զարդարելու համար)
Ավելացնել սերուցք, թողնել ևս 3 րոպե և վերցնել կրակից
Խմորը լավ տարածել կաղապարի մեջ, ամրացնել
Ավելացնել տապակը և անկյունները դեպի ներս ծալել։ Դնել 180°С տաքացրած ջեռոցում 35 րոպե
Ավելացնել քերած պանիր, զարդարել առանձնացված սնկով և ևս 10-15 րոպե թողնել ջեռոցում
Կարող եք մատուցել )))
Բարի ախորժակ